Her Hafta Bedava Oyunlarını Sömürdüğümüz Epic Games Store Hala Zararda

Dünyanın en büyük çevrimiçi oyun mağazası olan Steam’in en büyük rakibi Epic Games Store dağıttığı bedava oyunlarla gönlümüzü çalmış olsa da hala karlı bir operasyon olmaktan çok uzak zira Epic Games Store 5 yıldır hala zarar ediyormuş!

5 yıl önce, 2018 yılında bedava oyunlarını üstümüze boca eden Epic Games Store ile tanıştık.

Unreal Engine ile halihazırda oyun sektörünün devlerinden olan Epic Games’in Steam’e en büyük rakip olarak görülen çevrimiçi oyun mağazası Epic Games Store ilk yılından itibaren kullanıcı kazanmak ve bu alışkanlığı devam ettirmek üzere dağıttığı bedava oyunlar ile biliniyor.

Epic Games Store yukarıda bahsettiğimiz sebeplerle öyle oyunlar dağıttı ki insan haliyle “bu değirmen böyle dönmeye daha ne kadar devam edecek?” diye düşünmeden edemiyor.

Epic Games store bu süreçte Borderlands 3 ve GTA 5 gibi AAA oyunlar dağıtmakla da kalmadı, çıkışı merakla beklenen bazı bomba oyunları da platformuna özel yaparak kullanıcıları kendine çekmeyi başardı.

Fakat tüm bunlara rağmen Epic Games Store hala zarar etmeye devam ediyormuş!

Kuruluşunun üzerinden geçen 5 yılın ardından Epic Games Store hala kara geçebilmiş değil. Bu önemli bilgi ise Fortine’ın oyun içi ödemeleri sebebiyle mahkemelik oldukları Apple ile süregelen davada ortaya çıktı.

Fakat Epic Games Store’un kara geçmemesi şirket için hiç problem değil! (Korkmayın, bedava oyunlarımız hala emin ellerde)

Epic Games Store’un patronu Steve Allison platformun ana amacının hala büyümek olduğunu söylüyor. Epic Games gibi eli hayli güçlü bir firma için şimdilik karlı bir operasyon olmayan Epic Games Store’u sürdürmek büyük bir meseleymiş gibi görünmese de platformun kar etmeden daha ne kadar hayatına devam edeceği de ayrı bir merak konusu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

x